Helena in Ivan

Rok DobrilovičKim Širec, Ana Škrbec 

mentor: prof. Maruša Zorec 
asistent: doc. Uroš Rustja 
sodelavca: Andraž Keršič, Tadej Bolta 
demonstratorja: Matija Nahtigal, Elija Štader 

Skozi raziskavo življenja Ivana in Helene Vurnik se nas je predvsem dotaknila njuna skupna življenjska zgodba. Med spoznavanjem njunih poklicnih dosežkov smo vedno bolj spoznavali tudi osebi, ki za njimi stojita. Njune vrednote, družino in skupno življenje, predvsem pa njuno povezanost in sodelovanje, ki se kaže v njunih številnih skupnih projektih.  

Glede na samo lokacijo razstavnega prostora, ki se nahaja v njunem domu, kjer sta živela in ustvarjala, se nam je zdelo primerno, da obiskovalcu predstavimo njuno skupno poklicno pot in pa skupno življenje, ki je na njuna dela vplivalo. Pomembno nam je bilo tudi to, da predstavimo oba, tako Ivana kot Heleno, saj so bile njune individualne poklicne poti ključne za povezane, dopolnjene skupne končne projekte. 

Obiskovalca v razstavnem prostoru pot popelje skozi dve plati njunega življenja, ki pa sta med seboj prav s to potjo povezani. Na obodu prostora si obiskovalec lahko ogleda njuna skupna dela, njuno javno poklicno pot, v središču pa se spusti v intimnejši prostor, kjer je predstavljeno njuno osebno, družinsko življenje. 

Andreja Toporiš, Nina Stane
Laura Trobec, Daša Pintarič, Urša Uhan