Glasbena hiša z vrtom

Maja Pisnik
mentor:  prof. Jurij Sadar
asistentka: asist. Maša Ogrin

Lokacija se nahaja na Emonski cesti v Trnovem, južno od Trnovskih vrtov. Gre za izredno zelen in prijeten del mesta. V bližini se nahajata Trnovski most in Trnovska cerkev. Upodobitev rajskega vrta z mediteranskim zelenjem slikarke Metke Kraševec napelje v izvedbo vrta kot rajskega zelenega prostora sredi mesta. V slikah voda reflektira rajski vrt in ustvarja neskončno pokrajino, zato so tudi na fasadi uporabljene reflektivne in prosojne površine, ki prostor vrta vabijo v in skozi hišo.

 

 

Objekt ima prosojno poljavno pritličje in tri stanovanja v nadstropjih. Vsako stanovanje ima eno zanimivost, ali galerijo, dvovišinski prostor ali spremembo nivoja, ter svojo zeleno teraso. Objekt je namenjen trem glasbenikom – kitaristu, pianistu in bobnarju.  

Vsako stanovanje odraža glasbenikovo naravo igranja glasbe. Kitarist potrebuje odprto stanovanje, pianist potrebuje osrednji prostor za klavir, bobnar pa potrebuje večjo izolirano sobo za bobne. Stanovalcem sem želela ponuditi zanimive prostorske izkušnje, ki bi jih navdihovale ob njihovem glasbenem ustvarjanju, njihovi rezultati pa se bodo lahko slišali iz zelenega vrta. 

 

Mestni ateljeji
Milica Popović
Hiša za glasbenika
Vasja Potokar