3 + 3

Gregor Jošt

mentor:  prof. mag. Tadej Glažar, uni. dipl. inž. arh. MA(BIA)
asistent: asist. Jure Henigsman, mag. inž. arh.
demonstrator: Žan Ketiš

Potres je ena izmed hujših naravnih katastrof, ki bo v bližnji prihodnosti doletela Ljubljano. Zato sem z REVITALIZACIJO dodeljenega območja po potresu, hotel oživiti celoten prostor s stanovanjskim in izobraževalnim programom. Čeprav ne vemo kdaj se bo to zgodilo, lahko z ureditvijo zelenih površin že danes začnemo ustvarjati boljši prostor. Ta bo zrcalo TRANSFORMACIJE, ki jo načrtujem izvesti po potresu. Z uspešnim mešanjem programov v hibridnih objektih upam na RENESANSO obravnavanega območja Poljan.

Na danem območju sem oblikoval kompleks sedmih objektov, ki se med seboj programsko dopolnjujejo. Hotel sem doseči preplet izobraževanja, dela in bivanja. Nižji objekti so namenjeni kulturni in izobraževanju, višji pa pisarnam in stanovanjem. Z različnimi višinami stanovanjem zagotovim zasebnost, ter omogočil prehod svetlobe med nižje objekte. Vsi objekti v pritličju ponujajo javni program.

Bolj podrobno sem načrtoval objekt s stanovanji in pisarnami, kjer sem za osnovo vzel fleksibilno mrežo, ki omogoča prilagajanje prostora željam posameznika. Stanovanja se nahajajo na južnem in zahodnem delu. Severna svetloba je za njih neugodna, zato sem tamkajšnje prostore posvetil pisarnam. Hodniki, osvetljeni s svetlobniki, pa predstavljajo nevidno mejo med otroško igro in mestnim vrvežem.

Koncept
Situacija
Program
Konstrukcija
Tloris
Primer stanovanja
Aksonometrija konstrukcije
Fasadni pas
Detail
Fasade
Prerez
Ambient
Ambient
Ambient
Prejšnji projekt
Avtor projekta
Naslednji projekt
Avtor projekta