Nadstrešnica kolesnica

Erik Skubic

mentor:  doc. Mitja Zorc, u.d.i.a
asistentka: Klara Zalokar, m.i.a.

Druženje je v času bivanja v študentskih domovih neizogiben del izkušnje, četudi se večkrat zgodi, da za to osnovno človeško potrebo ni namenjenih dovolj prostorov. Da je druženje na svežem zraku optimalno iz večih razlogov, dandanes ni treba posebej poudarjati, zato je logično, da prostore za študentsko skupnost poskušamo iskati v njihovi neposredni zunanji okolici.

 

Na koncu parkirišča za študentskimi domovi v Mestnem logu ob odbojkarskem igrišku in t.i. “brlogu” tako stoji nov zunanji objekt za rabo študentov. Iz ene strani deluje kot kolesarnica, z druge pa kot tribuna za igrišče. Najbolj pomembna funkcija objekta pa je, da ponuja tisto, česar male študentske sobe ne premorejo – večji pokrit prostor za skupno učenje oz druženje tekom dneva in domske piknike ob večernih urah.

 

Objekt je v celoti sestavljen iz križno lepljenih lesenih plošč, ki so po vzoru origami zdijo, kot da bi bile pregibane. Takšna postavitev omogočajo statično stabilnost večji lomljeni strehi, ki pokriva spodnjo ploščad s klopmi. Element ognjišča ter streha objekta sta obdana s korten pločevino za lažji odvod dima in vode.

Doživljajski maketi

☟ Izbrana mikrolokacija

☟ Prostor druženja

Prejšnji projekt
Naslednji projekt