Gora

Hana Rajar

mentor:  doc. Mitja Zorc, u.d.i.a
asistentka: Klara Zalokar, m.i.a.

V času po koroni se vsi zavedamo pomena preživljanja prostega časa v naravi in svoje športne aktivnosti iz pregretih telovadnic prestavljamo na travnike, jase in okoliška hribovja. Če za tek ne potrebujemo drugega kot dobro obuvalo, pa nam za uspešne skupinske vadbe trdo asfaltno parkirišče ali mokra trava nista najboljša popotnica.

 

Paviljon za izvananje zunanjih skupinskih vadb omogoča prebivalcem Mirne na Dolenjskem, da ob pogledu na Mirnski grad uživajo v občutku prostosti telovadbe na svežem zraku. Umeščen je na manjše parkirišče ob robu gozda, streljaj od centra Mirne in meji na ribnik ter obstoječe otroško igrišče, vse skupaj pa obkroža trim steza.

 

Ker je lokacija parkirišča spuščena pod nivo ribnika in s tem zakriva pogled nanj, je paviljon dvignjen od tal. Med seboj po višini zamaknjene lesene platforme tvorijo zavetje ob primeru vetra in so med seboj povezane s klančinami, ki služijo kot dodatni športni poligon. Zamaknjenost ploščadi hkrati omogoča prehodnost v smeri ribnika. Spodnja nosilna konstrukcija je sestavljena iz lesenega paličja in pod dvema ploščadima, kjer je zadostna stojna višina, omogoča umestitev klopi ter elementa sanitarij.

 

Objekt, ki je prvotno namenjen izvajanju joge in podobnih športov, nudi izven termina organiziranih vadb možnost za individualno rekreacijo, pa tudi spontano druženje vseh obiskovalcev parka v tesnem stiku z naravo, ki ga obkroža.

Doživljajski maketi

☟ Izbrana mikrolokacija

☟ Joga

Prejšnji projekt
Naslednji projekt