Bauhaus Campus 2021

Tamara Nunčič, Davor Žebovec, Iva Živković

mentor:  prof. Mihael Dešman
asistent: asist. Vlatka Ljubanović
demonstratorki: Maja Cvelbar in Lucija Draginić
Cilj natečajne naloge je bil ustvariti novo šolo Bauhaus, ki bi sledila sodobnim načinom študija. Podana lokacija trikotne oblike, se nahaja v Dessau v Nemčiji in leži med šolo Bauhaus in novim Bauhaus muzejem.
Kot najboljši odziv na trikotno obliko parcele, smo za osnovo naše zasnove izbrali krog. Ta nam je omogočil odprto zasnovo celotnega objekta. Celoten kampus smo razdelili na 3 sklope. V največjem sklopu, ki predstavlja fakulteto, smo ob glavni vhod in vhodno ložo umestili osrednji razstavni dvovišinski prostor, ter 2 polkrožni predavalnici, ki se lahko z odprtjem vmesne stene združita v avditorij. V južnem in severnem delu objekta pa so fluidno organizirani in na velike atrije odpirajoči prostori delavnic in seminarjev.
V drugem ločenem objektu umeščenem v vogalu parcele, so organizirani prostori študentskega Start up-a, manjši razstavni prostor, kavarna, kolesarnica, ter lasten vhod za študentski dom. Študentski dom povezuje oba pritlična dela, zalebdi nad osrednjim odprtim prostorom, ki postane del javnega mestnega ambienta. Po obodu ”prstana” študentskega doma so organizirani apartmaji za 2 oz. 4 osebe, med njimi pa so servisni prostori, vertikalne povezave in prostori druženja.
Na mednarodnem študentskem natečaju Bauhaus Campus 2021 med 388 oddanimi elaborati iz 82 držav je projekt prejel 2. nagrado.