Box tower

Živa Mali

mentor:  doc. dr. Tomaž Slak
asistent: asist. Jurij Ličen

BOX TOWER

Mnogi prebivalci Ljubljane se med vikendom odpravijo na izlete na podeželje, kjer je možno kvalitetno in aktivno preživljati prosti čas. Med tednom pa se to zaradi hitrega tempa življenja zgodi zelo redko. Prebivalcem središča mesta bi zato približali športne aktivnosti in s tem tudi izboljšali kvaliteto bivanja v samem mestu.

V vrzel ob Dalmatinovi ulici umestimo nebotičnik, ki združuje javni športni program in stanovanja. Ta zaključuje stavbni blok in se s svojo višino (78,40 m) poravna z Ljubljanskim gradom.

Objekt že od daleč prepoznamo po sijočih, steklenih, izstopajočih elementih različnih dimenzij, pripetih na osnovni volumen stavbe, ki je prekrit s temnosivimi opečnatimi ploščicami. Takšno kompozicijo oz. razporeditev steklenih volumnov omogoča kombinacija AB nosilnih sten in jeklenih paličnih konstrukcij z lahkimi, jeklenimi medetažnimi ploščami. Vsak izmed dodanih volumnov zajema eno ali več športnih dvoran, ki so prilagojene različnim športom (ples, joga, borilne veščine, boks, namizni tenis, badminton, dvoransko plezanje, fitnes).

Javnega značaja sta tudi pritličje, kjer je urejena cona za pešce ob Dalmatinovi ulici, park v atriju, kavarna in športna trgovina ter strešna etaža z igriščem za odbojko na mivki. Poleg tega pa posebno športno atrakcijo predstavlja plezalna stena na severozahodni fasadi stavbe.

Prejšnji projekt
Avtor projekta
Naslednji projekt
Avtor projekta